Ongediertebestrijding

RvD Bedrijfsdiensten kan u helpen bij het oplossen van een probleem met verschillende soorten ongedierte. Dankzij een grote diversiteit aan middelen en mogelijkheden, kunnen wij voorkomende problemen snel voor u verhelpen. En let op: Dit kan zelfs binnen 24 uur

Het werkgebied van RvD Bedrijfsdiensten strekt zich uit over heel Nederland en België. RvD Bedrijfsdiensten weet haar klanten kwaliteit te leveren, binnen een zeer spoedige periode. En met ongedierte wil de klant vaak niets liever, dan dat dit probleem snel tot het verleden behoort

Verwijderen van wespennesten

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-ongedierte-bestrijding-wespen-wespennest-wespenplaag
Wespennesten kunnen niet alleen erg vervelend zijn, maar kunnen ook een gevaar vormen binnen uw omgeving. Voor personen met een allergie, of een overgevoeligheid voor wespensteken, kan een wespensteek zelfs dodelijk zijn. Het is ten strengste af te raden om zelf deze wespennesten te verwijderen.

RvD Bedrijfsdiensten heeft de middelen en de professionele ervaringen op dit gebied. Indien u een nest of plaag ontdekt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij op een verantwoorde wijze dit probleem voor u kunnen verhelpen.

En bent u toch achteraf niet van het probleem af en is de uitkomst anders dan van te voren met ons is afgesproken, dan komt RvD Bedrijfsdiensten kosteloos een (her)bestrijding uitvoeren.

U wilt ook graag van uw wespenplaag af? U kunt hier contact met ons opnemen.

Muizen- of rattenplaag

Muizen en ratten; de één vindt ze schattig, de ander rent er gillend voor weg. Hoe dan ook, een muizen- of rattenplaag in uw bedrijf of zelfs uw woning of directe omgeving is niet fijn en kan voor een hoop problemen zorgen. Daarbij is het zo dat deze dieren veel ziektes kunnen verspreiden. Een voorbeeld hiervan is de ziekte van Weil. Deze ziekte kan zelfs dodelijk zijn doordat dit voor nier- en leverstoornissen kan zorgen.

RvD Bedrijfsdiensten weet op een verantwoorde manier om te gaan met de plaag en weet haar klanten spoedig te verlossen van de muizen- of rattenplaag.

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-muizen-muizenplaag-muis-ongedierte-ratten-rattenplaag
In eerste instantie wordt er gekeken naar wat bij u het meest effectief zal zijn. Wanneer dit duidelijk is, zal dit met u besproken worden. Hierna zal RvD Bedrijfsdiensten gelijk alle benodigde stappen ondernemen. Binnen de kortste keren behoort de muizen- of rattenplaag bij u tot een ver verleden.

U wilt ook graag van uw muizen- of rattenplaag af? U kunt hier contact met ons opnemen.

Spinnen en spinnenwebben

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-spinnen-spinnenplaag-spinnenweb
Spinnen vormen in Nederland over het algemeen geen gevaar voor de mensen. Toch heerst er een grote angst om deze kleine dieren. En dat terwijl een beet vrijwel nooit extra medische aandacht nodig heeft.
Zwarte Weduwe - Er is een gevaarlijkere soort spin die in Nederland voor zou ‘kunnen’ komen, waar u meer aandacht aan moet besteden, indien deze u bijt. Let hierbij op het woord ‘kunnen’, want ze komen erg weinig voor en niet elke zwarte spin is een ‘Zwarte Weduwe’.
De Zwarte Weduwe die sinds 1967 in Nederland is geconstateerd, wordt heel af en toe gespot. Ze zijn zelf niet agressief, maar kunnen bijten wanneer zij zich beklemt of bedreigd voelen. Een zwarte weduwe is een zwarte spin van gemiddeld 3,8 cm groot, incl. poten. Ze heeft een dik bol lijf met rode driehoeken op de buik en kan lelijk bijten. Bij het vermoeden van een beet door een zwarte weduwe, neem direct contact op met uw arts.

Spinnen komen vooral voor in de herfst en een plaag kan dan ook binnen en buiten erg vervelend zijn. Er zijn veel consumentenmiddelen op de markt die vaak niet goed genoeg, of alleen tijdelijk, werken en daardoor de frustratie vergroten en de plaag verspreiden.

Er zijn een paar tips om de kansen op een spinnenplaag iets te minimaliseren:

 • Dicht gaatjes - Maak gaatjes in uw muren, plafond en vloeren dicht
 • Stofzuigen - Stofzuig uw omgeving regelmatig
 • Voorkom insecten - Spinnen zoeken naar voedsel. Dit voedsel zijn de insecten. Zorg daarom voor een insecten vrije omgeving.
 • Laat geen voedsel staan, sluit ramen en deuren, reguleer uw verlichting en zorg voor een schone vuilnisbak.

Werken bovenstaande tips niet om een spinnenplaag uit te laten blijven, of komen deze tips te laat? Maakt u zich geen zorgen. Er zijn veel manieren om een spinnenplaag te verwijderen. RvD Bedrijfsdiensten hanteert de meest effectieve wijze en helpt u graag hierbij. Neem contact met ons op voor verdere vragen, of maak een afspraak.

Kakkerlakkenplaag

Een kakkerlakkenplaag in huis of in uw werkomgeving is erg vervelend. Buiten het feit dat ze er eng uitzien, brengen ze een onaangename geur met zich mee die vooral blijft hangen rondom eten en voorwerpen waar de kakkerlakken mee in contact komen.

Kakkerlakken brengen ook vele gevaren met zich mee. Letterlijk, omdat kakkerlakken veel verschillende ziektes kunnen verspreiden. Denk hierbij aan ziektes als tyus, dysenterie, salmonella en gastro-enteritis. De uitwerpselen van deze beesten kunnen zelfs een hoger risico vormen voor astma en exceem. Vooral bij ouderen en kinderen kan dit gevaar veel extremere gevolgen met zich meebrengen.

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-ongedierte-bestrijding-wespen-muizen-ratten-kakkerlakken-spinnen-spinnenweb-muggen-overlast-kakkerlakken-plaag
Er van af komen gaat helaas niet zo makkelijk. De dieren kunnen zichzelf uitermate goed verbergen, zijn erg resistent en planten zich ontzettend snel voort. Een snelle actie tot verwijderen is daarom erg belangrijk.

Hieronder staan kenmerken om daadwerkelijk vast te kunnen stellen dat het in uw omgeving gaat om een kakkerlakkenplaag:

 • Productie van een vieze lucht – Is er sprake van een concrete plaag, dan zal er een onaangename bedorven lucht aanwezig zijn.
 • Schade in en rondom omgeving – kakkerlakken eten alles organisch, dus schade aan een lederen bank of een houten tafelpoot kan voorkomen.
 • Nachtdieren – Kakkerklakken leven in de nacht. U zult deze dus eerder ’s nachts tegenkomen. Ze kunnen zich heel snel ook weer verstoppen en schieten vaak weg wanneer het licht aan gaat.
 • Losse huidschillen – in het leven van een kakkerlak, verliest deze meerdere keren zijn huid, in de vorm van een schil.
 • Uitwerpselen – de uitwerpselen van kakkerlakken zijn zwart van minimaal 1 mm breed en van verschillende lengtes.

Heeft u te maken met één of meerdere van de bovenstaande kenmerken, dan kan het zo zijn dat u inderdaad te maken heeft met een kakkerlakkerplaag. Kakkerlakken verblijven het liefst in warme en vochtige plekken. Vermoedt u een plaag, kijk dan het eerste in en rondom uw keuken, badkamer, bij apparaten die warmte afgeven, waterleidingen en in uw meubels. Andere typische schuilplaatsen zijn hoekjes, gaatjes, achter plinten, ventilatiesystemen, of in holle wanden, losse vloeren en plafonds.

Een kakkerlakkenplaag die niet bestreden wordt, breidt zich ontzettend snel uit. Een professionele oplossing is van groot belang om het probleem niet terug te laten keren. Consumenten middelen kunnen waarschijnlijk tijdelijk een probleem verhelpen, maar voor bestrijding op lange termijn is een professionele aanpak van groot belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eitjes die later toch uitkomen, of de plaatsen die u zelf niet bereikt.

Let op de volgende zaken nadat u de situatie heeft vastgesteld:

 • Houdt geen voedsel open, maar bewaar dit verpakt, of in bakken
 • Servies en bestek gelijk opbergen
 • Heeft u een huisdier, zorg dan dat het eten en drinken ’s nachts weggehaald is. Heeft u een kat, ruim dan ook de kattenbak ’s nachts goed op
 • Laat ’s nachts geen vloeistoffen staan
 • Vuilnisbakken dienen gesloten te zijn
 • Let op dat er geen voedselresten zijn die onder een fornuis, bank enz. zijn gevallen

Ga NOOIT op een kakkerlak staan. Op deze manier kunnen er meer eitjes vrijkomen. Daarbij verspreiden deze eitjes (en dus de plaag) zich nog veel sneller, doordat deze middels uw schoen verplaatst worden naar andere delen in uw omgeving.

RvD Bedrijfsdiensten heeft de mogelijkheden en technieken in huis om u te helpen. Neem contact met ons op als u (meer) vragen heeft en/of spoedig van een kakkerlakkenplaag verlost wilt worden.

Bovenstaande ongedierte en bestrijdingen zijn de meest voorkomende situaties waar RvD Bedrijfsdiensten mee werkt. Niet alle plagen zijn echter hierboven benoemd.

Heeft u last van een andere plaag en wilt u weten of wij deze voor u kunnen bestrijden? Neem zo snel mogelijk contact met ons op!

Onze diensten

Schoonmaken

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-schoonmaken-oplevering-schoonmaak-dagelijkse-schoonmaak-periodieke-schoonmaak_NAV

Glasbewassing

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-glasbewassing-glazenwasser-osmose-behandeling-telescoop-bewassing_NAV

Vastgoed onderhoud

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-vastgoed-onderhoud-verbouwen-verbouwing-schilder-schilderwerk-timmerwerk-stukadoor-tegelzetter_NAV

Project begeleiding

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-project-begeleiding-bouw-begeleiding-opleverings-controle_NAV

Ongediertebestrijding

raymond-van-dijk-rvd-bedrijfsdiensten-facilitaire-diensten-ongedierte-bestrijding-insecten-spinnen-wespen-wespennest-ratten-muizen-plaag-kakkerlakken-plaag_NAV